söndag 6 april 2014

Margot Wallström siktar på Comeback

Ska man bli riktigt populär som politiker i Sverige ska man lämna landet i god tid .Vad man åstadkommit som politiker här hemma spelar mindre roll. Margot Wallström tillhörde ju De Tre Trallande Jäntorna som skulle bryta gubbväldet och tillföra något nytt och fräscht i politiken.  Anna Lindh,Mona Sahlin och Margot Wallström brukade ju träffas och kräkas på Göran Persson.
        Sedan gick det som det gick .Mona Sahlins öde är ju känt. Den definitivt skärptaste av de tre Anna Lindh blev ju mördad innan hon han nå toppen av sin karriär.Margot Wallström drog utomlands innan hon hann bli så mycket mer än socialminister;ett arbete som hon skötte på distans från Karlstad. Sedan arbetade hon en tid på en radiostation i Sri Lanka..Småningom blev hon aktuell som EU-kommissionär- eftersom hon inte besatt någom speciell kompentens och hade lägre utbildning än de flesta inom EU fick hon en relativt lättviktig post som något sorts kommunikatör. En sak är säker ;hon har tjänat betydligt mer än om hon stannat i den politiska hetluften här hemma. Nu vill hon alltså bli utrikesminister i en ev.rödgrön regering.
    Då undrar man förstås hur det ska bli med Urban Ahlin som har en gedigen kunskap och erfarenhet från sina år i Utrikesutskottet.. Tydligen ska man lämna landet för glassiga och välbetalde poster i EU.VAd man däremot inte bör bli om man är rädd om sig själv är landstingspolitiker.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar