söndag 18 oktober 2015

Nationell samling i Migrationsfrågan.

        Vår regering har som bekant haft ett litet jippo på gamla Münchenbryggeriet i Stockholm under rubriken Tillsammans för Sverige, en nationell samling med anledning av det prekära läget i flyktingfrågan .En nationell samling antyder att det nu är allvar. Tankarna går till tider av krigshot. Såväl kungafamiljen som representanter för näringslivet var  inbjudna. 
            Inledningsvis fick vi en historisk redogörelse av historikern Inger Lomfors,som sa vad vi fått höra tidigare ,nämligen att invandring inte är något nytt i Sverige. Det som var lite intressant var nog när hon berättade om situationen före 1:a världskriget,då vi hade i stort sett öppna gränser mot omvärlden. Då hade vi stor brist på arbetskraft på grund av den stora utvandringen till främst Amerika . Bland annat många ryssar kom hit för att arbeta. Sedan har gränserna stängts,men vi hade rätt många arbetskraftsinvandrare här efter 2:a världskriget. Den som läst Ernst Brunners självbiografi känner nog till stockholmsstadsdelen Seppan ,där Alfa Laval hade sin separatorfabrik. Seppan var ett ett multinationellt område,där många duktiga och framgångsrika arbetare skapade sig en framtid. 
               Frågan är om man kan jämföra gångna tiders arbetskraftsinvandring med vad vi ser idag. Vi hade ett stort behov av arbetskraft och dessutom blev dessa invandrare snart nog svenskare än svenskarna själva. I dag är det bara efternamnet som vittnar om att många har ursprung i andra länder .Man har blivit assimilerade helt enkelt.
                 Idag råder den normativa mångkulturalismen som överordnad ideologi ,och nu är det majoritetssamhället som ska anpassa sig. För övrigt har vi hög arbetslöshet ,och det kommer att bli mycket svårt att hitta egenförsörjning åt alla som har mycket låg utbildning.Då hjälper nog inte rutavdrag och sänkta ingångslöner långt. 
                 När man hör debatter med politiker och proffsdebattörer får man en känsla av att allt handlar om jobb och bostad .Detta är nog så viktiga saker, men det stora problemet blir nog att många inte kommer att känna sig särskilt bekväma med den svenska modellen ,att betala skatt och vara lojal mot samhället ,att vittna i rättegångar där någon i den egna klanen  står åtalad. Så har vi naturligtvis detta med islamiseringen och relaterade problem. Där har vi nog den stora utmaningen.  Att många ur den gamla ursprungsbefolkningen inte känner sig hemma i sitt eget land borde vara något man tar på allvar.
              Tillsvidare fortsätter våra TV-kanaler att visa sina trevliga reportage om mörkhyade ungdomar (pojkar ,sällan flickor) som spelar fotboll och det är ju så bra för integrationen. Nu är nog livet i Sverige mer komplicerat än på fotbollsplanen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar