söndag 17 augusti 2014

Verkligheten kryper närmare

Fredrik Reinfeldt
      Statsminister Reinfeldt väckte ett viss uppseende  när han igår inledde valrörelsen med att deklarera att han inte kunde utlova några stora reformer inför valet ,med tanke på att flyktingströmmarna kommer att bli så stora,att asylmottagandet kommer att ta stora resurser i anspråk. I kvällens första rapportsändning signalerar Arbetsförmedlingen att man måste få ett kraftigt resurstillskott om man ska klara av sitt åtagande att integrera de nyanlända på arbetsmarknaden . Lite märkligt med tanke på att vi ständigt blir försäkrade av politiker att flyktingmottagandet är en ren vinstaffär för samhället.
                     När till och med landets statsminister uttalar dessa förbjudna tankar ,som skulle bli refuserade av vilken insändarredaktion som helst,kan man väl tala om ett paradigmskifte.
          Vad säger nu vår åsiktselit om saken. Jag lyssnade på P1:s Godmorgon Världen i förmiddags, som jag alltid gör. Tre av våra tunga åsiktsatleter var på plats : Heidi Avellan ,Per Wirthén och den store Göran Greider. 
           Göran Greider tycker ,inte oväntat att det var fel av Reinfeldt att uttrycka sig som ha gjorde,ty det skulle bara spela de mörka krafterna i händerna. Heidi Avellan hade en liknande ståndpunkt; Det var olyckligt att han gjorde denna koppling. Per Wirthén tyckte att vi fick vänja oss vi stora flyktingströmmar,på grund av att det pågår krig på så många olika ställen i världen nu. 
          Greider och Avellan tyck för tillfället vara överens .Det är fel att lyfta fram de kostnader och problem som är kopplade till det stora asylmottagandet Det verkar som att folket inte ska få veta hur det ligger till,ty då kanske man röstar på något olämpligt parti,eller börjar protestera. Som skattebetalare borde det vara en rättighet att få veta hur våra inbetalda pengar används kan man tycka.
             Wirthens påpekande att det är krig på så många platser kan man ju diskutera. Förutom att militant Islam är på frammarsch på flera ställen i Afrika och Mellanöstern, är det ju huvudsakligen konflikter mellan religiösa och etniska grupper i stater som är mångkulturella och instabila. Dessa konflikter tycks ju inte ha något slut i sikte. Därför kan man ju undra om vi ska ha samma asylinvandring i all framtid.Vad kommer då att hända med vårt samhälle? Kommer de etniska motsättningarna att upphöra när man satt sin fot i Sverige. Har politikerna fått mandat att implementera denna samhällförändring. Vad är det för framtid vi har att erbjuda till de som av någon anledning valt att bygga sin framtid i Sverige.
                Det finns anledning att tro att de som tagit sin tillflykt hit i längden inte kommer att tacka oss för att de fick komma hit.
            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar